Dráhy chtějí, aby se Dušek omluvil

České dráhy žádají veřejnou omluvu odborového předáka Jaromíra Duška. Nelíbí si jim, jak zpochybňuje výsledky hospodaření železnice. Dušek totiž tvrdí, že podnik maskuje odliv cestujících po lednovém zdražení jízdného machinacemi s tržbami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak ve stanici

vlak ve stanici | Foto: Jan Rosenauer

Podle mluvčí drah Zdeny Celé tak Dušek vážně poškodil celý podnik i jeho zaměstnance. "My vyzýváme předsedu Odborového sdružení železničářů pana Jaromíra Duška, aby se za své urážlivé a nepodložené výroky omluvil, a to všem zaměstnancům Českých drah, kteří přicházejí do kontaktu s tržbami - od pokladních, přes průvodčí až po kontrolu přepravních tržeb. Jeho poslední výroky totiž zpochybnily výsledky Českých drah o počtu přepravených cestujících za 1. čtvrtletí letošního roku a ve sdělovacích prostředcích pan Dušek obvinil firmu z machinací s tržbami, a to vážně poškozuje podnik i jeho zaměstnance," řekla Radiožurnálu mluvčí Celá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Celá - ČD žádají omluvu

Vedení Českých drah zároveň odmítá zpochybňování oficiálně zveřejněných výsledků hospodaření. "České dráhy se při zpracování údajů řídí platnými statistickými předpisy podle příslušného zákona, a výsledky jsou tudíž nezpochybnitelné, jasné a přesné."

Jaromír Dušek ale nechápe, proč by se měl omlouvat; má zato, že nikoho neurazil. "Je to pouze spor o to, zda narostl počet cestujících, jak říkají České dráhy, respektive že cestující neubyli po zdražení od ledna, anebo ubyli, jak říkáme my."

Dušan Valenta, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme