eBay musí ze svých stránek stáhnout padělky, rozhodl německý soud

Internetový aukční gigant eBay musí dávat větší pozor, aby se na jeho stránkách nenabízely falsifikáty. Takový je verdikt Spolkového soudního dvora, který tak dal za pravdu proslulé švýcarské hodinářské firmě Rolex. Ta si stěžovala, že eBay nabízí k prodeji padělky jejích značkových produktů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlín

Berlín | Foto: de.wikipedia.org

Internetový aukční portál se podle soudu musí postarat o to, aby zde prodejci nenabízeli falsifikáty. Nabídky, ve kterých figurují na první pohled rozeznatelné padělky, musejí být okamžitě staženy. Vítězství firmy Rolex ovšem skrývá jedno "ale." Soud totiž nenařídil zavedení jakostních testů, které by zpochybnily celý princip internetových aukcí.

Společnost eBay nicméně musí přijmout preventivní opatření, aby se zabránilo dalšímu poškozování renomovaných značek. Mluvčí eBay Maike Fuestová na rozhodnutí reagovala slovy, že je ve vlastním zájmu firmy, aby z nabídky odstranila padělky. Zalitovala, že ve spolupráci s Evropským soudním dvorem nebylo přijato rozhodnutí platné pro celý kontinent.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme