Ekonomické informace 10. 6. 2002

Přímé podpory pro zemědělce z kandidátských zemí ano či ne - o tom budou dnes jednat ministři financí zemí Evropské unie. Jak dodává z Bruselu náš zpravodaj Milan Fridrich, dohadují se už pět měsíců, protože na poskytování přímých plateb existují dva protichůdné názory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

krajina

krajina | Foto: Jana Balounová
Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Ministři financí EU

Ode dneška startuje provoz úvěrového registru fyzických osob, který má usnadnit poskytování úvěrů pro žadatele i peněžní ústavy. Shromažďovat totiž bude záznamy klientů z některých a postupně možná ze všech bank, které tak získají přehled o platební morálce současných i budoucích klientů. Registr začíná pro tři banky a v dalších týdnech by už měl fungovat pro všech pět členů sdružených v Czech Banking Credit Bureau. Informuje ředitel instituce Martin Denemark.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Denemark: Banky

Český statistický úřad dnes zveřejní údaje o květnové nezaměstnanosti a inflaci. Podle Miroslava Ševčíka z Liberálního institutu lze v obou případech počítat s poklesem.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Ševčík: Nezaměstnanost a inflace

Město Humpolec se chlubí pouze 3 a půl procentní nezaměstnaností. Stovky lidí z totiž našly uplatnění v tamním Central trade parku s několika zahraničními firmami, takže např. místní Humpolecké strojírny s padesátiletou tradicí se nyní stále potýkají s nedostatkem kvalifikovaných dělníků. Jak informuje generální ředitel Martin Ryšánek, firma navíc plánuje rozšíření výroby, a tak i příbírání lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Ryšánek: Humpolecké strojírny

Rokytnice nad Jizerou pokračuje v rozprodávání pozemků. Navrhovatelem dražby je Česká konsolidační agentura. Zájemci si dnes a zítra mohou vybrat z 25 dražených pozemků. Obec je jednou z nejzadluženějších v republice. Jde o první město, jehož problémy s dluhy řeší veřejná aukce.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme