Ekonomické informace 2. 10. 2003

K vymýcení korupce z podnikatelského prostředí vyzývá organizace Transparency International. O tom jak podnikat bez úplatků bude dnešní seminář v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Becherovka

Becherovka | Foto: Becher.cz

Podle ředitelky Transparency International ČR Adriany Krnáčové je korupce zhoubná choroba, se kterou je třeba bojovat razantními prostředky.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Krnáčová: Korupce

Ještě pět let po vstupu naší země do EU nebudou moci cizinci u nás vlastnit nemovitosti. Výjimkou budou lidé, kteří budou mít v ČR přechodný nebo trvalý pobyt. Čeští zemědělci budou při nákupu půdy chráněni ještě o dva roky déle, tedy do roku 2011. Navrhuje to novela devizového zákona, kterou přijala vláda.

Schválila také prodej podílu České konsolidační agentury v mobilním operátoru Český Mobil. Stát tak vydělá nejméně 600 milionu korun. Podíl získá majoritní akcionář Telesystem International Wireless Corporation

Karlovarská Becherovka, jedna z našich nejznámějších značek, mění svou etiketu. Podle marketingového ředitele Vlastimila Špeldy tak chce společnsot Jan Becher chránit své výrobky před padělateli.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Špelda: Becherovka

Americký Ford propustí v Evropě a Spojených státech celkem 7700 lidí. Automobilka to zdůvodnila klesajícím odbytem a tvrdou cenovou konkurencí.

Německý státní rozpočet přichází každý rok o desítky milionů eur na daních z vkladů, které Němci mají v zahraničí a tají před svými berními úřady. Podrobnosti má náš berlínský zpravodaj David Šťáhlavský.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Vklady

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme