Ekonomické informace 24. 2. 2004

Sněmovna na mimořádné schůzi projedná zákony o daňovém poradenství a auditorech. Masové porušování autorských práv má omezit nový projekt Právo na straně myšlenky. Účastníci kongresu Asociace GSM oslavují v Cannes miliardu uživatelů mobilních telefonů. Přes 12 miliard dolarů chtějí letos Američané investovat do nákupu strojů a nářadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer | Zdroj: AFP

Vláda na dnešek prosadila mimořádnou schůzi sněmovny. Chce na ní projednat zákony, které je nezbytné schválit ještě před naším vstupem do Evropské unie, například zákony o daňovém poradenství a o auditorech. Podle Jindřicha Marka z Úřadu vlády budou moci od prvního května u nás působit daňoví poradci ze zemí unie a zároveň čeští poradci i ve státech evropského společenství. Proto se musí vyrovnat podmínky jejich činnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Marek: Daňoví poradci po vstupu do EU

Britská vláda zruší pro občany nových členských zemí EU pracovní povolení, ale zavede od 1. května pracovní registr, kde se budou muset povinně hlásit. Vláda bude také požadovat, aby byli nově příchozí nejméně dva roky schopni se v Británii sami uživit, než jim bude moci být přiznána sociální výpomoc.

Masové porušování autorských práv, zejména u počítačových programů má omezit projekt Právo na straně myšlenky, který se dnes rozbíhá. Jak řekla manažerka projektu Karla Kačerová, projekt by měl změnit postoj veřejnosti k nelegálnímu užívání a distribuci počítačových programů.

Přehrát

00:00 / 00:00

K. Kačerová: Projekt proti pirátům

Ve světě je už více než jedna miliarda uživatelů mobilních telefonů. Toto číslo oslavují ve francouzském Cannes účastníci každoročního kongresu Asociace GSM, která sdružuje mobilní operátory, výrobce mobilních telefonů i dodavatele technologií. Z Cannes informuje reportérka Markéta Kaclová.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Kaclová: Kongres Asociace GSM

Přes 12 miliard dolarů chtějí letos Američané investovat do nákupu strojů a nářadí. Vyplývá to z každoročního průzkumu společnosti Gardner Research a podle ředitelky chicagské kanceláře CzechTrade Ivany Ingram je to pozitivní zpráva i pro české strojírenství.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Ingram: Americké investice do strojů a nářadí

Světové ceny ropy dnes opět rostly. Za zdražením stojí nervozita způsobená obavami o další vývoj zásob benzinu, slabý dolar a rozhodnutí kartelu OPEC snížit od 1. dubna dodávky ropy na trh. Cena klíčového termínového kontraktu na severomořskou ropu Brent v Londýně stoupla na 30 dolarů 85 centů za barel.

Jaroslav Skalický, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme