Ekonomické informace 9. 4. 2004

Společnost Karbon Invest podepsala s Fondem národního majetku smlouvu, na jejímž základě získá státní podíl v ostravské těžební firmě OKD. Smlouva nabude účinnosti poté, co ji schválí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Stát má za svůj 46procentní podíl ve společnosti získat 2 a čtvrt miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

těžní věž

těžní věž | Foto: Hornické muzeum Příbram

Po zprávě o nejasnosti kolem vlastnictví pozemků pod pražskou Arénou Sazka, nadzvedla hokejové fanoušky podobná zpráva z Ostravy. Tamní sportovní halu Aréna, kde se bude hrát mistrovství světa v hokeji, koupilo předloni město od společnosti Vítkovice a do opravy investovalo tři čtvrtě miliardy korun. Nový vlastník Vítkovic ale při auditu všech smluv přišel na nejasnosti kolem převodu. Není tam totiž znalecký posudek, jak to vyžaduje obchodní zákoník. Aby nemohla být celá transakce zpochybněna, žádají Vítkovice město, aby dalo smlouvu do pořádku. Mluvčí Vítkovic Eva Kijonková ale ujišťuje, že podnik nechce ani peníze, ani halu.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Kijonková: Vítkovice

Moravskoslezský krajský úřad rozhodl o tom, co s 50 miliony, které dostal od vlastníka Ispatu Nová huť, nizozemské společnosti LNM Holdings. Ten se při koupi hutí zavázal, že kraji postupně poskytne 200 milionů korun na rozvoj regionu. Finance úředníci rozdělí na projekty, které pomohou vytvořit nová pracovní místa. První peníze by mohli žadatelé získat na konci května.

O tom, že podnikatelé už mají dost zhoršujících se podmínek, jaké jim stát vytváří k práci a chystají protesty, jsme už mluvili. Jejich starosti si vzali k srdci v Olomouckém kraji. Hejtman Jan Březina vyzval starosty obcí, aby živnostníkům pomohli. Například tím, že jim informace o možnostech podpory z veřejných zdrojů, které by jim umožnili nejen přežít, ale také investovat do rozvoje. Důvod vysvětlil tiskový mluvčí kraje Tomáš Kocych.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Kocych: Živnostníci

Mezi jednašedesáti finalisty získali nejvyšší příčku v soutěži o Manažera - a manažerku roku 2003 - Martin Roman - současný šéf ČEZu a Jitka Pantůčková, provozní ředitelka Komerční banky. Roman si ovšem titul vysloužil za své předchozí působení v Plzeňské Škodovce. Z rozhovoru, který poskytl Radiožurnálu jsem vybrala jeho hodnocení své práce včetně odpovědi, zda si ocenění manažer roku zaslouží.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Roman: Ocenění

Manažerka roku 2003 Jitka Pantůčková - výkonná ředitelka pro provoz Komerční banky chce ocenění využít ve své další práci.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Beránek: Turistika

Velikonoce letos stráví v Česku až 160.000 zahraničních turistů, což by podle analytické firmy Mag Consulting znamenalo proti minulému roku nárůst o pětinu. Obsazenost českých ubytovacích zařízení v době Velikonoc se tak vrátí na úroveň před povodněmi ze srpna 2002, řekl Radiožurnálu ředitel firmy Jaromír Beránek.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Beránek: Turistika

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme