Eurozóna bude rozhodovat, jestli zadlužené Řecko dostane další peníze

Eurozóna bude řešit osud zadluženého Řecka. Ministři financí států platících eurem se mají prostřednictvím telekonference domluvit, jestli by Řekové měli dostat další peníze. Zemi se nedaří plnit podmínky svého záchranného plánu. Požaduje proto, aby jí eurozóna dala na snížení svého obrovského zadlužení 2 roky navíc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Summit EU schválil odpis poloviny řeckých dluhů (ilustrační foto)

Summit EU schválil odpis poloviny řeckých dluhů (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Zmírnění podmínek záchranného plánu ale může podle odhadů stát až 30 miliard eur, tedy přes 700 miliard korun. Část z těchto peněz by zřejmě musely dodat státy eurozóny, které k tomu ale nemají velkou chuť.

Dnešní telekonference tak definitivní řešení ještě přinést nemá. Řekové kromě toho do poloviny listopadu potřebují dostat už dříve slíbenou část záchranných půjček, jinak jim dojdou peníze.

Eurozóna bude zřejmě výměnou za to požadovat další škrty nad rámec těch, o kterých teď vyjednávají řecké politické strany.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme