Facebooku klesá zisk o desítky procent, tržby naopak rostou

Zisk Facebooku se ve čtvrtém kvartálu loňského roku propadl skoro o 80 procent. Společnost vydělala 64 milionů dolarů, o rok před tím se zisk přehoupl přes 300 milionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Facebook. Ilustrační foto

Facebook. Ilustrační foto | Foto: Joerg Koch | Zdroj: ČTK

Zisk Facebooku prudce snížily provozní náklady, které se ve stejném období zvýšily na více než miliardu dolarů. Výkonný ředitel Mark Zuckerberg investoval peníze hlavně do technologií, které by měly firmě zvýšit podíl na americkém trhu s reklamou. Ten v současnosti ovládá Google.

Díky reklamě se Facebooku zvýšily tržby o 40 procent a přesáhly 1,5 miliardy dolarů a nejvíce se na nich podílela mobilní reklama. A právě na tu se vedení firmy chce ještě víc zaměřit. Počet uživatelů Facebooku, kteří jsou přihlášeni přes telefon, totiž roste.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ekonomické situaci Facebooku mluvil Jan Beneš

Mark Zuckerberg pro televizi CNBC dokonce prohlásil, že lidé každý den používají Facebook více v mobilu než doma u počítače.

Uživatelů má Facebook už více než jednu miliardu. Pomocí smartphonů se na Facebook připojuje skoro 700 milionů. Jenom za poslední kvartál jich přibylo několik desítek milionů.

Akcie Facebooku se po zveřejnění výsledků propadly. Na burzu vstoupil v loňském roce a pro investory to měl být hit. Místo toho ale hodnota akcií postupně padala.

Analytici mluví o bublině, která se uměle vytvořila kolem technologických titulů. Cena akcií Facebooku při úpisu byla podle nich nadhodnocená.

Vývoj počtu uživatelů sociální sítě Facebook | Foto: ČTK

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme