Firma Efko chystá Igráčky pro dospělé

Legendární plastová figurka Igráčka má desítky podob. Představuje kuchaře, dělníka, kominíka nebo zdravotní sestřičku. Po svém návratu na české pulty se objevila v nejednom dětském pokoji. Teď její výrobce firma Efko zavádí verzi pro dospělé. Ta už nebude ztvárňovat profese, ale ztělesní šest různých životních stylů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti v mateřské školce

Děti v mateřské školce | Foto: ČEZ

„Ověřili jsme si, že tyto figurky si s oblibou kupují dospělí, protože je to určitá vzpomínka na jejich dětství. Celkově mají k této postavičce velmi kladný vztah. Pevně věříme tomu, že kolekce, kterou chystáme, dospělé osloví,“ řekl majitel firmy Efko Miroslav Kotík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Majitel firmy Efko Miroslav Kotík mluví o nové podobě igráčka ve Světě o druhé na Rádiu Česko.mp3

Všichni Igráčci jako by si z oka vypadli. Jsou ze stejných dílů, nohama a rukama pohybují v jednom směru, hlavou můžou otáčet kolem dokola. Na duté hlavě mají gumový účes, tvarovaný podle hrnce, aby mohli nosit přilbu nebo čepici.

Igráček má své místo mezi českými hračkami má své místo už od roku 1977. Prvním českým Igráčkem byl zedník. Figurky se za socialismu vyvážely do Maďarska, Polska, Bulharska, Rumunska, nebo i do východního Německa.

Eva Presová, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme