Hovězí podle zpracovatelů zatím dražší nebude

Zpracovatelé masa tvrdí, že ceny jejich výrobků se kvůli testování hovězího na BSE zatím nezvýší. Regině Květoňové z Českého rozhlasu Brno to potvrdil předseda Českého svazu zpracovatelů masa Ladislav Steinhauser.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steinhauser připomněl, že po potvrzení výskytu takzvané nemoci šílených krav na Jihlavsku jsou u nás - na rozdíl od ostatních států - plošně testovány všechny poražené kusy dobytka staršího třiceti měsíců. Cenu hovězího masa to, jak řekl, v tuto chvíli určitě neovlivní. Povinnost plošného testování by podle jeho názoru neměla cenu masa zvýšit ani do budoucna, neboť Český svaz zpracovatelů prosazuje, aby se maso z těchto zvířat nedostávalo samostatně na pulty, ale bylo zpracováváno do masných výrobků. A jejich cenu by to podle Steinhausera určitě nezvýšilo. Šéf svazu zpracovatelů také zmínil příslib ministra zemědělství, že vyšetření na BSE bude hradit stát.

Regina Prouzová-Květoňová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme