Maďarská vláda se snaží zmírnit důsledky hospodářské krize

Hospodářská krize doléhá i na Maďarsko, ukazují to hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí. Místo očekávaného tříprocentního růstu byl ani ne jeden-a-půlprocentní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silnice

Silnice | Foto: Gregor Martin Papucsek

Mnozí analytici se proto domnívají, že jsou nutná další úsporná opatření. Premiér jednal s ekonomickými ministry a šéfem resortu vnitra, a to především o vlivu krize v eurozóně na Maďarsko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gregor Martin Papucsek informuje o krocích maďarské vlády proti finanční krizi

Země zatím euro nemá, podobně jako Česko, ale krize ohrožuje domy a byty těch, kteří jsou zadluženi v cizí měně. Jsou jich statisíce a vláda jim pomáhá zavedením fixního kurzu eura i jiných měn, připomněl premiér.

Současně oznámil, že kabinet vytvoří i monitorovací skupinu, která bude dohlížet na bankovní úroky, aby spontánně nerostly. Konkrétní opatření ke snížení státního dluhu zřejmě schválí parlament zřejmě v září.

Milan Kopp, Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme