OECD zveřejní výsledek auditu české energetiky

Dnes bychom se měli dozvědět, jak si stojí Česká republika v oblasti energetiky. Ministerstvo průmyslu a obchodu zprostředkuje zveřejnění výsledků auditu energetické politiky Česka, který provedla Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD).

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Energetika. Ilustrační foto

Energetika. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Audit podle ředitele odboru elektroenergetiky ministerstva průmyslu Romana Portužáka, dělá OECD ve svých členských zemích každých pět let a zaměřuje se na energetiku jako celek.

„Zjišťuje se, kam se energetika posunula od minulého období. To znamená, že tam je jakási zpětná vazba. Je to také nejen o regionálním pohledu, ale o mezinárodním pohledu. Nakonec dává jakási doporučení pro další postup,“ řekl Portužák.

„Čili to bude klíčový vzkaz mezinárodní energetické agentury OECD a doporučení, která nám dají pro další postup v rámci mezinárodního energetického společenství,“ přiblížil Portužák.

Věra Pfeifferová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme