Padly telefonní hranice. U všech tuzemských operátorů zaplatíte v EU stejně jako doma

Z členských zemí Evropské unie od čtvrtka voláme za stejné ceny jako po Česku. Mobilní operátoři musí podle unijního nařízení zrušit poplatky za roaming.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Od poloviny června musí operátoři v Evropské unii v rámci roamingu zákazníkům účtovat stejné ceny, jako při volání z tuzemska.

Od poloviny června musí operátoři v Evropské unii v rámci roamingu zákazníkům účtovat stejné ceny, jako při volání z tuzemska. | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Nová pravidla se týkají volání, posílání SMS zpráv i internetu. V členských zemích Evropské unie tak zákazníci zaplatí stejné ceny, jaké v rámci svého tarifu platí v Česku. Ke dvaceti osmi členským zemím se navíc přidává i Island, Norsko, Lichtenštejnsko a zámořská území členských států.

Pozor při cestě přes Švýcarsko. Konec roamingu se týká jen Evropské unie a vybraných zemí

Číst článek

Pozor si ale dejte na Švýcarsko. To je sice součástí schengenského prostoru, ale není v Evropské unii a jednotné ceny se ho tak netýkají.

Roaming už koncem minulého týdne zrušil T-Mobile a Vodafone. Ve čtvrtek se přidává i O2, byl to nejzazší termín pro úpravu služeb mobilních operátorů.

Pro aktivaci roamingu uživatelé nemusí dělat nic, připojí se k němu automaticky po překročení českých hranic.

Je ale dobré si zkontrolovat, zda jste si už dříve neaktivovali u svého operátora nějaký jiný roamingový tarif, na který se nová pravidla nevztahují, případně zda váš paušál roaming vůbec umožňuje.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme