Ruská letiště se chystají otevřít nízkonákladovým dopravcům

Letecké spojení do Ruska se může zanedlouho rozšířit a navíc velmi zlevnit. Rusko totiž uvažuje o tom, že na své území pustí nízkonákladové letecké společnosti, které ve velké míře využívá Evropa, Rusko ale zatím ne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště

Letiště | Foto: Jan Rosenauer

Na nejmodernějším ruském letišti Domodědovo v Moskvě chtějí postavit zvláštní terminál pro letecké společnosti nabízející nízké ceny za letenky. Od roku 2005 se totiž v Rusku očekává příliv levných leteckých přepravců ze zahraničí a tedy i snížení cen všech letenek.

Hovoří se zejména o německých společnostech Germanwings a Germania Express. Podle expertů bude tato forma přepravy zajímat také ruské aerolinky, které ale nemají dostatečný počet vyhovujících letadel. V Rusku také ještě nefunguje spolehlivě prodej letenek přes internet, který nízkonákladoví dopravci používají.

Další velké moskevské letiště Šeremetěvo hlásí, že je připraveno stroje a pasažéry takových linek na svých terminálech přijímat.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme