Spolana se připravuje na rozjezd vyplavených areálů

Spolana Neratovice připravuje rozjezd provozu v další části areálu, který byl zalitý srpnovou velkou vodou. Už zprovoznila výrobnu alfaolefinů využívaných při těžbě ropy. Celou výrobu hodlá chemička obnovit do poloviny listopadu. Jak Radiožurnálu potvrdil generální ředitel Spolany Miroslav Kuliha, všechny výrobní linky jsou po revizích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spolana Neratovice

Spolana Neratovice

Připravena jsou i některá mimořádná opatření, aby se výroba rozjela bezpečně: "Protože samozřejmě zařízení stálo dlouho. Například hasičská jednotka je plně v pohotovosti, což nebývá při normálním nájezdu, ale jsou to i některá mimořádná měření. Každá výroba, která se rozjíždí, tak prochází opravdu testováním. Jednotliví odborníci za jednotlivé oblasti jsou povinni se vyjádřit, zda je vše v pořádku, prostě dělá se vše pro to, aby se najelo bezpečně."

Podle Kulihy také Spolana připravuje odškodnění zemědělců, kteří prokáží poškození plodin únikem chlóru z firmy: "My to rozdělíme na dva bloky. Nejdříve bychom se chtěli vypořádat alespoň s těmi jednoduššími případy z před dvou let, které zůstaly stát. Na tom už se pracuje, už jsme kontaktovali první poškozené. A samozřejmě sbíráme všechny informace o takzvaném novém bloku, to znamená nyní čerstvě poškozené zemědělce a s nimi budeme v kontaktu v tomto nebo příštím týdnu."

Markéta Kaclová, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme