Stát podpoří propouštěné železničáře

Každoročně 300 miliony korun podpoří stát propouštěné železničáře. Rozhodla o tom vláda s tím, že podpora skončí v roce 2005. Do té doby má z Českých dráh odejít asi 14 tisíc zaměstnanců, letos se počítá s dvěma tisíci. Ne všichni propuštění pracovníci ale budou mít na tento příspěvek nárok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak ve stanici

vlak ve stanici | Foto: Jan Rosenauer

"Mělo by se jednat o podporu těch lidí, jejichž pracovní poměr bude skončen dohodou z organizačních důvodů nebo z důvodu nadbytečnosti v období od 1. ledna 2003 do 31. prosince roku 2005," řekl Jindřich Marek z vládního tiskového odboru.

Konkrétní podmínky pro poskytování příspěvku má ještě upřesnit ministr dopravy. V návrhu se počítalo s tím, že na podporu ve výši asi 80 tisíc korun získají nárok pracovníci, kteří mají maximálně 5 let do důchodu a na drahách odpracovali nejméně 10 let.

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme