V Brně začíná největší veletržní akce sezony

Mezinárodní strojírenský veletrh přilákal letos do Brna 1500 vystavovatelů z 28 zemí. Je to o 500 méně, než vloni. Důvodem je hospodářská krize, která se dotýká většiny vystavovatelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový pavilon P na brněnském výstavišti o rozloze dvou fotbalových hřišť

Nový pavilon P na brněnském výstavišti o rozloze dvou fotbalových hřišť | Foto: Tomáš Adamec

"Po bombastické účasti v minulém roce, kdy jsme mimo jiné slavili padesáté výročí, jsou letos účasti skromnější. Jsou zaměřené na maximální využití vložených prostředků," uvedl Jiří Rousek ze společnosti Veletrhy Brno.

Mnohé expozice jsou podle něj často menší a stánky jednodušší. "Ale vystavovatelská nabídka je na velmi vysoké úrovni. Po této stránce jsme spokojeni," dodal Rousek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen o brněnském veletrhu, ale i o kondici české ekonomiky a předpovědích pro příští rok hovořil na Rádiu Česko prezident Hospodářské komory Petr Kužel.

"Jsem přesvědčen, že strojírenský veletrh v Brně je každý rok základní Mekkou pro strojaře z celé Evropy a možná z celého světa. To platilo v minulých letech a platí to i v současnosti. A české firmy se ani v této době neztrácejí. Bude, co obdivovat a bude na co navazovat," řekl Rádiu Česko prezident Hospodářské komory Petr Kužel.

Podle organizátorů se představí 540 zahraničních firem. Dominovat budou němečtí vystavovatelé, kterých se přestaví se jich 250, z toho 60 vůbec poprvé. "Propojení německých firem s naším průmyslem je důležité. Na to je potřeba se zaměřit a zdůraznit, že takový fakt se na brněnských veletrzích uskuteční," uvedl Kužel

Vladan Dokoupil, Katarína Brezovská, Rádio Česko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme