Zahraniční zájezdy budou dražší

Při nákupu zájezdu do zahraničí letos zřejmě budeme muset sáhnout hlouběji do kapsy. Analytici připisují zvýšení cen zdražení v cílových zemích. Na cenách zájezdů se to projeví několikaprocentním nárůstem. Podraží také pobyty typu last minute.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

plážový volejbal

plážový volejbal | Foto: František Lutonský

Jak Radiožurnálu řekl analytik společnosti MAg Consulting Jaromír Beránek, jejich ceny se totiž v minulých letech pohybovaly pod hranicí ziskovosti cestovních kanceláří. Zatímco v minulých letech tak byla cena takového zájezdu až o třicet procent nižší, letos to bude jen patnáct procent.

"Není žádným tajemstvím, že v posledních dvou až třech letech prodávala řada cestovních kanceláří zájezdy na poslední chvíli pod veškerou svou ziskovost. Jinými slovy, aby obsadili místa v autobusech nebo letadlech, prodávali organizátoři pod cenou. A k tomu už asi docházet v současnosti nebude,"předpovídá Beránek.

Milan Kopp, Jan Čamek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme