Zaměstnanci Opelu v Bochumi ukončili stávku

Stávka v pobočce automobilky Opel v německé Bochumi skončila. Rozhodla o tom drtivá většina zaměstnanců na mimořádné závodní schůzi. Stávka trvala šest dní a zastavily se kvůli ní montážní pásy ve třech dalších provozech Opelu - v Německu, Británii a Belgii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zpátky do práce

zpátky do práce | Foto: EPA

Jen necelé dva tisíce zaměstnanců bochumského Opelu podpořily další stávku, která se konala bez souhlasu odborů a denně přinesla automobilce ztrátu ve výši 30 milionů eur. Kvůli nedostatku výrobních dílů ze zdejší továrny hrozilo, že se kromě závodů v Antverpách, Rüsselsheimu a Británii zastaví i další pobočky koncernu po celé Evropě. Toho se zřejmě v Bochumi zalekli, stejně jako možných právních sankcí kvůli divoké stávce.

V tuto chvíli je už opět zcela zaplněné rozsáhlé parkoviště před továrnou Opel, kde se úderem 15. hodiny po šesti dnech rozjely výrobní linky. Jednání odborů a vedení automobilky o krizi v Opelu ale pokračují dále.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme