‚Tohle je jako vidět sen.‘ Herec Ewan McGregor převzal ve Varech Cenu prezidenta festivalu

Filmový fanoušci přivítali v Karlových Varech další hollywoodskou hvězdu, na červený koberec před hotelem Thermal dorazil skotský herec Ewan McGregor. Diváci ho znají třeba z kultovního drogového dramatu Trainspotting, muzikálu Moulin Rouge nebo filmové série Star Wars. Na karlovarský festival ho doprovodila jeho dcera Clara, se kterou natočil film Druhá šance.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neutichající potlesk doprovázel Ewana McGregora na pódiu ve Velkém sále hotelu Thermal, kam herec vzápětí pozval i svou dceru Claru. Ta si ve snímku po boku svého otce zahrála hlavní roli, ale je taky spoluautorkou námětu.

Russell Crowe ve Varech vystoupil jako hudebník. ‚Někdo hraje Shakespeara, já raději rock’n’roll,‘ říká

Číst článek

„Ten příběh mě napadl během covidové pandemie, všichni jsme v té době přemýšleli o životě, o rodině a o tom, co je pro nás opravdu důležité,“ vysvětlila. Svému otci pak prozradila, že pracuje na příběhu, který je o nich dvou.

„Hrozně mě to dojalo, je to neobyčejný příběh. Když jsem to četl, tak jsem nevěděl, co mám čekat. A skutečně mě to dojalo. Je to nádherně vykreslený příběh, který je pro nás velice osobní. A taky jsem si užil ten specifický druh humoru, který Clara používá, z toho jsem byl nadšený,“ uvedl herec.

Před projekcí snímku si skotský herec převzal Cenu prezidenta festivalu, rozšířil tak svou sbírku ocenění, kde nechybí Zlatý glóbus, televizní cena Emmy, nebo Řád britského impéria. „Tohle vidět je jako sen. Jako malý chlapec jsem snil o tom, že budu hercem, a to, co jste tu právě předvedli, je jako splnění toho snu,“ řekl pak s odkazem na video, které zobrazovalo průřez jeho hereckou kariérou.

„Nebyl jsem u toho, když si Clara poprvé pouštěla Trainspotting, ale obecně se docela vyžívám v tom, že svým dětem pouštím tu záchodovou scénu, protože je to hrozná sranda. Kolik dětí může říct, že viděli svého otce lézt do záchodové mísy?“ říká Ewan McGregor. #KVIFF57

14:02 – 02. 07. 2023

8 76

„Nacvičoval jsem si, že bych něco řekl česky, ale někdo to slyšel a pomalu chtěl volat záchranku, protože si myslel, že mě potkala nějaká mozková příhoda,“ žertoval ve své děkovné řeči.

Zmínil také, že si moc dobře uvědomuje, jak velké má štěstí, že může být hercem. „A jedním z mých kariérním vrcholů bylo, že jsem mohl hrát se svou dcerou Clarou McGregor,“ dodal.

Roadmovie Druhá šance mělo světovou premiéru letos v březnu na festivalu South by Southwest v Texasu. Niterné drama vypráví o komplikovaném vztahu otce a dcery, kteří si po letech znovu hledají cestu jeden k druhému.

Lucie Korcová, Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme