Začíná 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu ve Varech. Přijeli Thurmanová, Affleck i Howard

Americká herečka Uma Thurmanová a oscarový herec Cassey Affleck už jsou v Karlových Varech a přijdou na páteční večerní slavnostní zahájení Mezinárodního filmového festivalu. Oba převezmou Cenu prezidenta festivalu. Jeho 52. ročník začne koncertem před hotelem Thermal. Řídit ho bude skladatel filmové hudby James Newton Howard, který si na festival přijede pro Křišťálový globus.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizuální styl 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Vizuální styl 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. | Foto: Kristina Roháčková | Zdroj: Český rozhlas

Oslava začátku filmového svátku tak bude společná - umělci i fanoušci dohromady. Tedy nejen pro zvané, jak upozorňuje výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha:

„My zase chystáme velký zahajovací koncert ve spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem. Venku před Thermalem budou uvedeny melodie z filmů Jamese Bonda, doplněné ukázkou ve světové premiéře nové melodie Jamese Howarda Newtona, který před tím ve Velkém sále získá cenu za přínos světové kinematografii."

52. ročník karlovarského filmového festivalu zahájí netradiční americkou komedií, která se v českém překladu jmenuje Pěkně blbě. „Je to film, který navzdory faktu, že pojednává o velmi závažných a dramatických věcech, tak je všemi považován za jeden z nezábavnějších filmů tohoto roku," upozorňuje umělecký ředitel festivalu Karel Och.

Karlovarský filmový festival je jedním z prvních festivalů v Evropě, který tento snímek uvede. Následně se objeví v kinech díky distribučnímu labelu karlovarského festivalu, společnosti Aerofilms a České televize.

Tým vedený Jiřím Bartoškou organizuje festival počtyřiadvacáté. Loni i předloni skončil s bilancí 135 000 diváků. Zavítalo na něj 1066 producentů, prodejců i nákupčích filmů, distributorů, dramaturgů filmových přehlídek a dalších filmových profesionálů, z nich 473 ze zahraničí.

Regina Květoňová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme