‚Boj proti odpadu vedeme všichni.‘ Na britském Glastonbury nebudou prodávat nápoje v plastu

Na britském hudebním festivalu Glastonbury letos poprvé nebudou k mání žádné nápoje v plastových lahvích. Oznámili to pořadatelé, kteří tak prý chtějí podpořit celosvětový boj s plastovým odpadem. Při posledním ročníku festivalu v roce 2017 návštěvníci vypili nápoje z více než 1,3 milionu PET lahví.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na britském hudebním festivalu Glastonbury letos poprvé nebudou k mání žádné nápoje v plastových lahvích

Na britském hudebním festivalu Glastonbury letos poprvé nebudou k mání žádné nápoje v plastových lahvích | Zdroj: Profimedia

„Je jasné, že boj proti plastovému odpadu vedeme všichni, je to obrovský úkol a my jsme s ním poněkud pozadu, takže se musíme vydat správným směrem,“ uvedla Emily Eavisová, dcera zakladatele festivalu, která hudební událost spolupořádá.

Už deset let víme, že zálohový systém na PET lahve je dražší a není efektivní, tvrdí expert

Číst článek

„V téhle chvíli se chceme zaměřit na lahve. Budeme lidem radit, aby si vzali s sebou vlastní lahve, a budeme lahve na více použití nabízet i přímo na místě,“ dodala.

Zákaz plastových příborů

Festival v Glastonbury už v předchozích ročnících provozovatelům občerstvení zakázal používat plastové příbory a nádobí na jedno použití, zákaz platí i pro plastová brčka.

Festival v Glastonbury je každoročně jednou z největších hudebních událostí roku a do Anglie se na něj sjíždí desítky tisíc návštěvníků. Lístky na letošní ročník se loni prodaly během půl hodiny a na festival by mělo dorazit 200 tisíc lidí.

Kompletní program letošního ročníku pořadatelé ještě nezveřejnili, mezi hlavní hvězdy by ale měli patřit například hiphoper Stormzy či zpěvačky Janelle Monáe a Kylie Minogue.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme