Zpěvačka Swiftová překonala Michaela Jacksona. Získala šest cen American Music Awards

Americká zpěvačka Taylor Swiftová získala při udílení hudebních cen American Music Awards (AMA) šest ocenění, včetně ceny pro umělce roku. Překonala tím dosavadního držitele nejvyššího počtu těchto trofejí, krále popu Michaela Jacksona. Devětadvacetiletá umělkyně byla také vyznamenána čestnou cenou pro umělce desetiletí.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká zpěvačka Taylor Swiftová

Americká zpěvačka Taylor Swiftová | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

„Tento rok se toho tolik událo. Hodně dobrého, ale i spousta komplikovaných věcí,“ uvedla Swiftová. Očekávalo se, že zpěvačka během slavnostního večera v americkém Los Angeles bude komentovat roztržku s šéfem společnosti, která vydala jejích prvních šest alb. Zpěvačka se ke sporu nakonec nijak nevyjádřila, ačkoli byla oblečená do bílé košile s názvy svých desek.

Swiftová v kategorii umělec roku překonala například další stálici popové hudby Arianu Grandeovou nebo rapera Drakea.

Mezi dalšími oceněnými byla i sedmnáctiletá zpěvačka a skladatelka Billie Eilish, která se svou podmanivou image získala cenu za nejlepšího nového umělce a vyhrála v kategorii alternativního rocku.

Sedmnáctiletá zpěvačka a skladatelka Billie Eilishová přebírá American Music Awards | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

„Když jsem vyrůstala, milovala jsem vás všechny. Nemůžu uvěřit tomu, že se na mě teď všichni díváte,“ dojala se Eilish v děkovné řeči na adresu slavných umělců, kteří seděli v první řadě.

Cenu za duet roku vyhrála americko-mexicko-kubánská zpěvačka Camila Cabellová společně se svým kanadským přítelem Shawnem Mendesem za hit Seňorita. Oceněn byl i soundtrack k oscarovému filmu Bohemian Rhapsody o skupině Queen.

O nominacích na American Music Awards rozhoduje počet prodaných alb. Vítěze pak na rozdíl od hudebních cen Grammy, které jsou udělovány na základě hlasů členů americké hudební akademie, volí hudební fanoušci na internetu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme