Krasobruslařka Březinová zkusí rozsvítit na ME potemnělou halu

České krasobruslení už mělo hodně náctiletých hvězd. Obzvlášť v ženské kategorii ale talent v mladém věku ještě zdaleka nezaručuje úspěchy v seniorské kategorii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milovnice tanga Eliška Březinová se chce na ME v Budapešti protancovat do volných jízd

Milovnice tanga Eliška Březinová se chce na ME v Budapešti protancovat do volných jízd | Foto: Michal Jurman

S pubertou totiž přichází dramatické změny ve fyzické konstituci bruslařek a už mnoho z nich poznalo, že nárůst výšky i váhy může lehce zničit slibně rozjetou kariéru. O tom, že to není její případ, chce na mistrovství Evropy přesvědčit sedmnáctiletá Eliška Březinová.

„Už moc nerostu, takže už to snad udržím a bude to čím dál tím lepší,“ doufá zástupkyně slavné krasobruslařské rodiny, která skákala trojitého rittbergera už ve dvacnáti letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslařka Březinová zkusí rozsvítit na ME potemnělou halu

Při své třetí účasti na mistrovství Evropy by Březinová ráda potvrdila, že jí se rozhodně osud mladých hvězdiček, které postupem let výkonnostně uvadají, netýká. Po 36. a 30. místě by letos ráda zaútočila na nejlepší čtyřiadvacítku pořadí a zajistila si tak účast ve volných jízdách.

„Začátek sezony nebyl nic moc. V psychice mi pomohlo hlavně mistrovství republiky,“ zmiňuje Březinová prosincový domácí šampionát, na kterém si vítězstvím zajistila právě účast na mistrovství Evropy.

Následně si vylepšila ještě jednou osobní rekord ve volné jízdě a k tomu stihla pečlivě pracovat i na kombinaci trojitého axela s toeloopem. Na tu ale zřejmě ještě nedojde. „Kdybych se posunula do volné jízdy, tak o tom budeme přemýšlet. Zatím ale spíše ne,“ podotýká.

Dojde na oblíbené tango

Ještě předtím ale bude muset svěřenkyně trenéra Ivana Rezka uspět v krátkém programu na hudbu tanga od Edvina Martona.

„S mým partnerem na tanečních nám šlo nejlépe tango. Pomalá hudba není nic pro mě,“ libuje si Březinová ve svém krátkém programu, ve kterém se bude snažit doslova zazářit už těsně před polednem.

„V hale je teplo, ale vadí mi, že je tam tma. Mohli by tam více rozsvítit,“ dodává Březinová. Uvidíme, zda potemnělou arénu SYMA rozjasní i výkon české talentované krasobruslařky.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme