V moravskotřebovské knihovně doporučuje četbu babička. S dětmi i zpívá a hraje

Každý dospělý si jistě hřeje vzpomínky na chvíle strávené u babičky. Děti v Moravské Třebové si jednou budou moci zavzpomínat i na babičku, se kterou tráví jednou týdně odpoledne v tamní knihovně. Není to sice jejich vlastní babička, ale pobaví je a plně se jim věnuje. Poradí třeba i to, jakou knihu si půjčit a přečíst, s dětmi si zazpívá i zahraje na zajímavé hudební nástroje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zámek Moravská Třebová

Zámek Moravská Třebová | Foto: Tomáš Klement | Zdroj: Český rozhlas

„Umí zpívat moc krásně a je moc hezká. Půjčila nám nástroje,“ libuje si malá Lenička, která na program s babičkou přišla do knihovny s maminkou Šárkou, která tuto aktivitu knihovny v Moravské Třebové vítá jako příjemné zpestření běžného běhu rodiny.

Babičku dětem v knihovně dělá Věra Nápravníková. „Moc se mi to líbí a moc ráda sem chodím. Vždycky čekám, kdo přijde, protože to není takové pravidelné, že by lidičky a dětičky chodili pravidelně,“ popisuje své pocity babička Nápravníková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Program moravskotřebovské knihovny s babičkou navštívila Věra Pavlasová

Paní Nápravníková má svá vnoučata už velká, proto si práci s malými dětmi užívá. Mezi dětmi a obecně i lidmi je ráda. Sama je už v důchodu a ráda se s ostatními dělí o to, co sama umí. Největší odměnou jí je zájem a spokojenost dětí.

Přítomnost babičky v knihovně oceňují i starší děti. Babička jim přijde zábavná a rádi si nechávají poradit literaturu, která je pro ně vhodná. „Přemluvím i kamarádky, aby šly také, protože je to tady super,“ dodává dvanáctiletá Vendulka Kozáková.

Smyslem akce je nejen to, aby si děti a jejich rodiče zahráli na zajímavé hudební nástroje, ale hlavně aby navštívili moravskotřebovskou knihovnu.

Marína Dvořáková, Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme