Hokejista Malec byl po faulu na Žižku potrestán zákazem startu v 5 zápasech

Hokejový obránce Tomáš Malec z Chomutova si nezahraje v pěti extraligových utkáních. Disciplinární komise extraligy ho potrestala za faul na Tomáše Žižku během nedělního duelu 42. kola nejvyšší soutěže. Brněnský bek zápas kvůli zranění zápas nedohrál a byl převezen do nemocnice s podezřením na poranění krční páteře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Malec Pirátům kvůli trestu nepomůže v pěti zápasech

Tomáš Malec Pirátům kvůli trestu nepomůže v pěti zápasech | Zdroj: ČTK

Malec v 60. minutě sekl Žižku a ten vlétl v rychlosti do mantinelu a opustil led na nosítkách. Po převozu do nemocnice, na který musel kvůli nepřítomnosti sanitky několik minut čekat, vyšetření ukázalo, že vyvázl se zhmožděným ramenem.

"Zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče a chystal se k jeho převzetí. Malec se při zákroku dopustil zřetelného intenzivního seknutí v nebezpečné vzdálenosti od hrazení," uvedl k trestu v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý.

Zraněný hokejista Žižka musel dlouho čekat na sanitku, která na stadionu nebyla

Číst článek

"Při zákroku byla holí zasažena zadní část kolena protihráče, který tak okamžitě ztratil stabilitu a v pádu narazil do hrazení. Podobné nekontrolované pády mohou vést k velmi vážným následkům," doplnil Holý.

Malec vynechá všechna utkání jasně posledního týmu tabulky do přestávky pro olympijské hry - v Litvínově, doma s Třincem, Slavií a Vítkovicemi a v Pardubicích. Stejně dlouhá absence se očekává i u zraněného Tomáše Žižky.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme