Za parkování blízko centra Budějovic se bude platit. Radnice zavede odstavná parkoviště

V Českých Budějovicích bude od září obtížné zaparkovat bez placení. Zóna placeného stání bude na jihu ohraničená Mánesovou ulicí a na severu Pekárenskou a ulicí U Trojice. Místní obyvatelé si budou moci zakoupit rezidenční karty. Dlouhodobé stání pro přespolní ale bude dražší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České Budějovice: náměstí Přemysla Otakara II., radnice

České Budějovice: náměstí Přemysla Otakara II., radnice | Foto: Karel Blažek | Zdroj: Český rozhlas

„Úkolem města není zajistit lidem parkovací stání na komunikacích. Primárně jsou komunikace od toho, aby se po nich jezdilo. Každý, kdo si pořídí auto, by si ho měl pořídit s nějakým vědomím, že by ho měl kam odložit,“ říká náměstkyně primátora Ivana Popelová (HOPB).

Českobudějovická radnice chce z širšího centra města vytlačit auta, která v ulicích parkují v pracovní dny.

„Vozidla tu zabírají přibližně 20 procent veřejných komunikací. Cílem místa bude eliminace dlouhodobého parkování,“ vysvětluje dopravní expert Petr Horský.

Počet lidí, kteří do práce v jihočeské metropoli dojíždějí autem, se za posledních několik let zvýšil o 15 procent. Zóna bude ohraničena nádražím, železniční dráhou a řekou.

„My bychom chtěli, aby v první etapě platila od Pekárenské ulice, k řece a až po Mánesovu. Byla bych ráda, kdyby to fungovalo v září,“ plánuje Popelová.

Pro dojíždějící připraví radnice odstavná parkoviště v docházkové vzdálenosti nebo v blízkosti zastávek MHD.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme