Dvanáct a dost! Největším zimním fotbalovým přestupem je Juan Mata

Také fotbaloví agenti a funkcionáři řeší své pracovní záležitosti na poslední chvíli, proto měli včera hodně rušný večer. Ve většině evropských zemí totiž o půlnoci středoevropského času skončil přestupní termín a většina týmů ještě za pět minut dvanáct uzavírala přestupy. Doplatil na to ukrajinský reprezentační záložník Jevhen Konopljanka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juan Mata je nejdražším hráčem zimního přestupového období

Juan Mata je nejdražším hráčem zimního přestupového období | Zdroj: Reuters

Národní tým dotáhl až do baráže o mistrovství světa, v kvalifikaci ve Wembley dal gól Anglii. Jevhen Konopljanka si svými výkony zajistil zájem celé Evropy a v pátek večer se našel i jeho kupec. Více než 400 milionů korun nabídl anglický Liverpool.

Jeho výprava přijela s Konopljankovým Dněpropetrovskem jednat, zdravotní vyšetření dokonce udělala na Ukrajině, ale nakonec odjela s prázdnou. Údajně proto, že vedení ukrajinského klubu nestihlo do půlnoci podepsat potřebné dokumenty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejdůležitější fotbalové přestupy letošní zimy shrnul Martin Charvát

A jen co londýnský Big Ben odbyl tamní jedenáctou hodinu, měli v Anglii jasno, že největší přestup zimy mají na svědomí dva tamní kluby. Juan Mata odešel z Chelsea za více než jednu a čtvrt miliardy korun do Manchesteru United.

"Cítil jsem se velmi dobře. Když hrajete vedle hráčů jako van Persie, Hernandéz nebo Rooney, tak je to pro vás a teď i mě úžasné, všichni jsou skvělí. Takže se těším na další zápas," liboval si Juan Mata v rozhovoru pro ligovou televizi po výhře Rudých ďáblů 2:0 nad Cardiffem.

Ale nebyly to jen anglické týmy, kdo obchodoval. Vedoucí tým francouzské ligy Paris Saint Germain posílil Yohan Cabaye, největší změnou v Bundeslize je odchod Roberta Lewandovski z Borussie Dortmund do Bayernu Mnichov.

Mizérie milánských týmů v italské sérii A zapříčinila ten nejpřekvapivější přestup na apeninském poloostrově, kterým byl paradoxně trenérský přesun Clarence Seedorfa na lavičku AC Milán.

Odchod Rabušice do Verony komplikuje zpožděná registrace

Číst článek

"Celá moje kariéra byla taková, jakou jsem si ji jako kluk vysnil. Teď začala nová část v zemi, která mi toho tolik dala, a za tuhle příležitost jsem rád. Je to pro mě čest i velká motivace - snem každého je stát se jednou trenérem velkého klubu," prohlásil Seedorf, se kterým už AC stihlo dvakrát vyhrát a dnes večer ho čeká FC Turín.

Do děje italské ligy nejspíš na jaře zasáhne také útočník Liberce Michael Rabušic, ale, stejně jako Ukrajinec Konopljanka, také on poznal, jak neúprosné jsou při přestupním termínu půlnoční údery kostelních zvonů.

Zájemce o jeho služby Verona totiž se severočeským klubem uzavřel smlouvu, ale podle stránek libereckého klubu nestihl útočníka do dvanácté hodiny zaregistrovat. Vše se má nakonec dořešit v pondělí.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme