Obyvatelé Somersetu se obávají přílivové vlny, ta může povodňovou situaci ještě zhoršit

Obyvatelé hrabství Somerset na jihozápadě Anglie trápí povodně, některé jeho části jsou pod vodou už déle než měsíc. Meteorologové očekávají, že se situace ještě zhorší, Somerset by totiž mohla zasáhnout přílivová vlna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodně v Somersetu v jihozápadní Anglii. Odčerpávání vody ze zaplavené oblasti zvané Somerset Levels

Povodně v Somersetu v jihozápadní Anglii. Odčerpávání vody ze zaplavené oblasti zvané Somerset Levels | Foto: Jiří Hošek

Ohroženo je například město Bridgwater, kterým protéká řeka Parret. Právě po ní by se mohla přílivová vlna od moře šířit.

„No mám trochu strach skoro pokaždé, když ráno přijdu do krámu. Obavy se týkají sklepa, který byl už opakovaně zatopený. Voda k nám taky už několikrát vystoupala z kanálů," říká majitel jednoho z obchodů v městě Bridgwater.

Až 65 milionů kubických metrů vody zatopilo v posledních týdnech farmářskou oblast Somerset Levels a to působí problémy. Lidé si stěžují, že vláda zanedbala péči o koryta řek.

„Zaplavení Somerset Levels má ochránit města Bridgwater a Taunton před povodněmi. Když je teď ale oblast plná vody, města jsou v přímém ohrožení," myslí si jeden z obyvatel.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme