Lochkovský tunel je opět otevřen, řidiči projedou bez omezení

Lochkovský tunel a celá jižní část Pražského okruhu je od 9 hodin opět průjezdná. Bezpečnostní zkouška požárního systému včetně údržby tunelu skončila. Hasiči museli technologie zkontrolovat po lednovém požáru kamionu. Na žádný problém ale nenarazili. První auta projela tunelem deset minut po otevření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzavřený Lochkovský tunel na Pražském okruhu

Uzavřený Lochkovský tunel na Pražském okruhu | Zdroj: ČTK

„Veškeré práce byly úspěšně ukončeny, v tuto chvíli dochází k otvírání obou tunelů pro provoz. Objízdné trasy se deaktivují,“ potvrdil v devět hodin vedoucí střediska Rudná Milan Tůma.

V minulých dnech museli řidiči projíždět tunelem pouze jedním tubusem. Pravý byl uzavřen po požáru kamionu, k němuž došlo 13. ledna. Nákladní automobil vzplál kvůli technické závadě zhruba ve třech čtvrtinách tunelu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci u Lochkovského tunelu sleduje redaktorka Anna Königsmarková

Silničáři měli nejprve obavy, že budou tubus ve směru od dálnice D1 směrem na Plzeň opravovat měsíce. Nakonec se ukázalo, že oheň nenapáchal tak velké škody.

Na místě musela být opravena vozovka, kabely a kabelové lávky. Celkové náklady na opravu vyčíslilo Ředitelství silnic a dálnic na necelých 6 milionů korun.

Během nehody se ukázalo, že systém, který upozorňuje na nečekanou událost v tunelu, je dobře naplánovaný a propracovaný. Například na požár reaguje okamžitě.

Díky tomu byli hasiči při vzplanutí kamionu na místě za sedm minut. Dispečink vidí vše na kamerách a telefonem může informovat složky integrovaného záchranného systému.

Čidla v tunelu spouští světelný a zvukový alarm s upozorněním pro řidiče s pokyny, co mají v dané situaci dělat.

V Lochkovském tunelu brzo ráno hořel polský kamion, nikomu ze dvou členů posádky se nic nestalo | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Kateřina Causidisová, Anna Königsmarková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme