Čeští tenisté jsou suverénně v čele daviscupového žebříčku

Tenisté České republiky zvýšili po vítězství v prvním kole letošního ročníku nad Nizozemskem už tak velký náskok v čele žebříčku tenisové týmové soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davis Cup 2013

Davis Cup 2013 | Zdroj: ČTK

Češi triumfovali v posledních dvou ročnících Davis Cupu a po postupu do čtvrtfinále v letošní sezoně mají na kontě 42 619 bodů. Druhé Srbsko, které v úvodním kole prohrálo se Švýcarskem, má o více než dvacet tisíc bodů méně.

Parta okolo kapitána Jaroslava Navrátila se poprvé vyhoupla do čela žebříčku po loňském vítězství nad Kazachstánem, když po téměř čtyřech letech sesadila z první příčky Španělsko.

Po finálovém vítězství nad Srbskem figuroval český výběr poprvé v historii na první příčce na konci kalendářního roku. Do žebříčku se počítají výsledky z posledních čtyř let, které jsou procentuálně upraveny a největší váhu má poslední rok.

Čtvrtfinálový soupeř českých tenistů Japonsko je v žebříčku Davisova poháru na dvanácté příčce se ziskem 4945 bodů.

Federer posílí Švýcarsko i ve čtvrtfinále

Dobrou zprávu se dozvěděli fanoušci švýcarského daviscupového mužstva. Po překvapivé účasti v prvním kole se rozhodl Roger Federer nastoupit i do čtvrtfinálového souboje proti Kazachstánu.

Federer nastoupil nečekaně už proti Srbsku a spolu s vítězem prvního grandslamového turnaje sezony Stanislasem Wawrinkou vytvořil velice silnou dvojici. Švýcaři si také postup zajistili hned po úvodních dvouhrách a vítězné čtyřhře. I když Srbsko nastoupilo oslabené o odpočívajícího Novaka Djokoviče.

Federer hrál naposledy ve čtvrtfinále Davis Cupu v roce 2004, jinak většinou reprezentoval pouze v zářijových barážových zápasech. Jestliže se rozhodne odehrát celou letošní sezonu, bude Švýcarsko s ním a Wawrinkou v sestavě největším favoritem na zisk salátové mísy.

Ta nakonec Federerovi ve sbírce trofejí chybí. Na Českou republiku by Švýcaři případně narazili až ve finále.

Žebříček tenisového Davisova poháru k 3. únoru (v závorce předchozí umístění):
1. (1.) ČR 42.619, 2. (2.) Srbsko 21.673, 3. (3.) Španělsko 19.625, 4. (4.) Argentina 17.344, 5. (5.) Francie 10.423, 6. (7.) Kanada 7586, 7. (6.) USA 7522, 8. (9.) Itálie 6075, 9. (15.) Švýcarsko 5488, 10. (8.) Kazachstán 5353, ...12. (12.) Japonsko 4945.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme