Ve Spojených státech dramaticky roste spotřeba heroinu, varují úřady

Americké úřady varují před nárůstem závislosti na heroinu ve Spojených státech. Nová čísla zveřejnily jen den po úmrtí herce Philipa Seymoura Hoffmana, který podle všeho zemřel na předávkování heroinem. Experti varují před nárůstem epidemických rozměrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Narkoman, drogy, stříkačka (ilustrační foto)

Narkoman, drogy, stříkačka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Spotřeba heroinu ve Spojených státech podle úřadů v posledních pěti letech dramaticky narostla, s rostoucí poptávkou prosperuje i nelegální obchod s nebezpečnou tvrdou drogou.

Podle policie svědčí prudký nárůst množství zabaveného heroinu v posledních letech o čilé aktivitě pašeráků. Drtivá většina drogy putuje do Spojených států z Jižní Ameriky a Mexika.

Hlavním obchodním uzlem ale zůstává New York, který byl domovem zesnulého herce Philipa Seymoura Hoffmana.

Lékaři zatím nezveřejnili výsledky pitvy a zjišťují přesné složení a možné příměsi drogy, kterou se talentovaný umělec předávkoval.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme