Organizátor delfíní show podle právníků nevrací lidem peníze za vstupné

Pořadatel delfíní show Artur Kaiser přestal lidem vracet vstupné. Českému rozhlasu to řekl Petr Němec z advokátní kanceláře, která zastupuje část klientů čekajících marně na představení s delfíny. Podle dohody měl od listopadu splatit každý týden 70 tisíc korun, zatím ale peníze dostala jen stovka lidí. Dalších několik tisíc se náhrady nedočkalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Delfín, ilustrační obrázek

Delfín, ilustrační obrázek | Foto: stock exchange, User: equineator

Paní Jitka ze Strašnic koupila lístky na delfíní show svému postiženému synovi. Celkem za ně utratila dva a půl tisíce korun.

Zpočátku oba věřili, že i přes neustálé změny termínu delfinárium v Praze bude, dnes už má paní Jitka ale jiný názor. „Je vidět, že to byl všechno podvod,“ myslí si.

Stejně jako dalších tisíc lidí se obrátila na advokátní kancelář Petra Němce, který za občany podal na pořadatele hromadnou žalobu. Podle něj se Kaiser kanceláři zavázal, že peníze lidem postupně vrátí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pokračování kauzy kolem zrušené delfíní show v Praze se zajímala Magdaléna Medková

„Splátky měly být hrazené každý týden. Zaplatil jenom první při podpisu smlouvy, kdy z kapsy vytáhl 70 tisíc a zaplatil paní advokátce, která peníze hned přeposlala dál. Další týden už se neozval,“ popsal Němec.

Artura Kaisera se Českému rozhlasu podařilo kontaktovat. Na soukromé schůzce řekl, že informace od advokátní kanceláře nejsou pravdivé a že peníze lidem pravidelně splácí.

„Vyplácení probíhá po celou dobu, to znamená od první změny termínu až do současné doby. Lidem, kteří si zažádali, vstupné vyplácíme.“

Kaiser je navíc přesvědčený, že delfíny do Prahy doveze. Prý je schopný splnit veškeré podmínky. „Já tvrdím, že delfíni v Praze prostě budou, a to průběhu roku 2014.“

Podvod za desítky milionů?

První vystoupení Kaiser plánoval na duben minulého roku. Proti akci se tehdy postavil pražský magistrát, osmá městská část i ochránci přírody. Ministerstvo životního prostředí firmě nakonec dovoz delfínů oficiálně zakázalo.

Organizátoři přesto slibovali, že akci uspořádají, jinak chtěli lidem do konce října vrátit vstupné. „Když delfíny nebudu chtít udělat, tak lidem vstupné vrátím, “ dušoval se Kaiser. Advokátní kancelář odhaduje, že na lístkách vydělal 10 až 20 milionů korun.

Podle Němce lidem nezbývá, než čekat, že pořadatel peníze vrátí. Vzhledem k ceně jednotlivých lístků by totiž soudní spor nebyl pro jednotlivce výhodný. „Do sporu budete vkládat peníze, které se vám nevrátí,“ uzavírá advokát.

Simona Bartošová, Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme