Za motorku papeže Františka zaplatil neznámý Evropan přes 6 milionů korun

Harley Davidson papeže Františka se v Paříži vydražil v přepočtu za více než 6,5 milionu korun. Novým majitelem je neznámý Evropan. V aukci se více než 1,6 milionu korun prodala i papežem podepsaná kožená motorkářská bunda. Motorku dostal papež loni v létě darem a zřejmě se na ní ani neprojel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očekává se, že nová motorka a nenošená bunda papeže Františka vynesou v aukci v přepočtu nejméně 400 tisíc korun

Očekává se, že nová motorka a nenošená bunda papeže Františka vynesou v aukci v přepočtu nejméně 400 tisíc korun | Zdroj: Reuters

Papež František není ve funkci ještě ani rok a už si vydobyl pověst nekonvenčního muže a téměř rebela, který mění zavedené pořádky v církvi. A to donedávna málokdo věděl, že vlastní i Harley Davidson. Dostal ho teprve loni v létě, jako dar k 110. výročí od začátku výroby ve slavném závodě.

Do Říma se 16. června sjelo na 35 tisíc motorkářů a túrováním svých strojů zdravili tehdy čerstvě zvoleného papeže. Ten k nim ale mluvil spíš o pokoře a varoval před uctíváním falešných symbolů.

„Až příliš často lidé nevolí život, nepřijímají evangelium života, ale nechávají se unášet ideologiemi a způsoby myšlení, které jsou diktovány sobectvím, touhou po zisku a potěšením,“ prohlásil tehdy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dražbě papežovy motorky natáčel redaktor Ondřej Himmer

Darovanou motorku a černou motorkářskou bundu ovšem papež přijal a dokonce osobně podepsal.

Vzhledem k jeho pověstné neokázalosti ale málokdo očekával, že na ní bude někdy jezdit. Ostatně i luxusní papamobil značky Mercedes František vyměnil za obyčejnější vozidlo.

Výtěžek z dnešní aukce půjde na účet římské charity, která se stará o lidi bez domova.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme