České fedcupové tenistky ohrožují své zdraví více než obvykle

Zřejmě nejtěžší fedcupový zápas v historii zažívají české tenistky ve Španělsku. A nemohou za to ani tak soupeřky jako spíš drsné podmínky. V Seville je na začátku února ještě chladno, navíc v sobotu i v neděli skoro bez přestávek prší. Z celého víkendového programu tak tenistky stihly odehrát pouze tři celé sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová | Zdroj: ČTK

Fanoušci ždímají vlajku, tenistky sledují za deště zápas a hlavu mají přikrytou ručníky. I takové momenty nabízí fedcupové čtvrtfinále v Seville. Na jihu Španělska jsou české hráčky už týden a zažívají zřejmě nejnáročnější pobyt.

Chtělo by se říct sportovní, ale se sportem to má místy jen málo společného. Zdejší zimu odnesla nemocí hned na začátku pobytu Lucie Šafářová, také další členky týmu si nemohou být jisté, že odtud odletí zdravé.

Přehrát

00:00 / 00:00

České fedcupové tenistky ohrožují své zdraví více než obvykle

„Je důležité, aby se prohřálo celé tělo, zvlášť když je zima. Člověk musí být dobře oblečený a důležitý je také režim vitamínů a jídla. Spotřeba vitamínů je větší, měly by je brát v přírodní formě už od snídaně,“ vysvětluje doktor českého týmu Vlastimil Voráček.

Konkrétně tím myslel právě Lucii Šafářovou, která do sebe v týdnu dostávala ještě více vitamínů než zbylé spoluhráčky ve španělské Seville.

„Potřebný je také klid, aby se zregenerovalo tělo a aby se nastartoval imunní systém. Navíc používám podpůrné látky z květin, to jsou staré známé věci. Člověk musí hodně pročítat přírodní literaturu. Pro cestování je navíc důležité, aby vitamíny braly předem,“ dodává Voráček.

Tenistky budou Fed Cup ve Španělsku dohrávat v pondělí

Číst článek

A tenistky toho ve své kariéře nacestují opravdu hodně a jsou to někdy stresové situace nejen kvůli možné nákaze. Často řeší, kdy a jak se do svého nejbližšího cíle dostanou, a právě to je teď nanejvýš aktuální.

Privátní letadlo, které je mělo v neděli večer přiblížit na větší letiště, odkud by se pak dostaly do Kataru, propásnou. Takže si sami zaplatí nové o den později. Tak aby mohly dohrát zatím hodně složité fedcupové čtvrtfinále a zároveň se vyhnuly hrozící pokutě za zmeškání turnaje v Dohá, kde by měly hrát v úterý odpoledne.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme