Děti z Rokycanska a Klatovska stráví jarní prázdniny na horách nebo na zábavných akcích

V Plzeňském kraji dnes začínají první termíny jarních prázdnin. Až do pátku si budou volna užívat školáci z Rokycanska a Klatovska. K návštěvě je lákají mimo jiné lyžařské areály, zimní stadiony s volným bruslením, domy dětí a mládeže i střediska volného času.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování v Chotouni u Prahy

Lyžování v Chotouni u Prahy | Foto: Michal Trnka

„Budeme jezdit lyžovat,“ plánuje školačka. „Asi budeme na chatě,“ říká další. „Budeme asi doma a jezdit na výlety,“ doplňuje je třetí. Ostatní budou navštěvovat kamarády nebo pomáhat doma.

Program pro ně ale přichystaly i domy dětí a mládeže. Například v Horažďovicích mohou navštěvovat příměstský tábor.

„Děti budou mít možnost seznámit se s bylinkami, starat se budou o ovečky a jejich jehňátka, vyzkouší si plstění a vyrobí si recyklovaný papír,“ popisuje program tábora pracovnice domu dětí Ivana Faustová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O programu dětí na jarní prázdniny natáčela redaktorka Jitka Englová

Pozadu nezůstává ani dům dětí v Klatovech. „Chystáme dvoudenní florbalový turnaj, výtvarné dílny a výlet do plzeňského aquaparku,“ říká ředitel Tomáš Kovanda.

Do výtvarných dílen a klubu se nemusejí děti hlásit předem a mohou přijít rovnou. „V klubu máme počítače s internetem a PlayStationem, deskové hry, stolní fotbal nebo hokej,“ dodává ředitel.

Výtvarné dílny nabízejí mimo jiné tvoření s fimo hmotou nebo zdobení květináčů.

„Na úterý připravujeme celodenní program s názvem Dneska si to užijeme, který bude probíhat od 8 do 16 hodin. Dopoledne připravujeme výtvarné dílny, jsou tu připravené i soutěže a hry. Odpoledne děti půjdou na filmové představení Ledové království,“ vyjmenovává zástupkyně ředitele klatovského domu dětí Jarka Javorská.

Jarní prázdniny teď mají děti na Klatovsku a Rokycansku, následovat bude Domažlicko a Tachovsko. Plzeňské děti se dočkají prázdnin od 3. března.

Jitka Englová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme