Zlato ve sjezdu získaly Gisinová i Mazeová, Křížová dojela 21.

V Soči se budou poprvé udělovat dvě zlaté medaile najednou. Ve sjezdu žen dosáhly Slovinka Tina Mazeová a Švýcarka Dominique Gisinová naprosto shodného času a společně vyhrály. Češka Klára Křížová dojela dvacátá první.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tina Mazeová objímá Dominique Gisinovou. Společně získaly zlato ve sjezdu

Tina Mazeová objímá Dominique Gisinovou. Společně získaly zlato ve sjezdu | Zdroj: Reuters

Dominique Gisinová vyjela na trať se startovním číslem 8 a výsledným časem 1:47,57 dlouho vedla. Nepřekonala ji ani vítězka superkombinačního sjezdu Mancusaová nebo Němka Höflová-Rieschová.

Jako jednadvacátá se ale na trať vydala Slovinka Tina Mazeová. Na mezičasech vedla, ale v cíli dosáhla na setinu stejného času jako Gisinová. Obě se tak mohou radovat z vítězství.

Zlaté medailistky doplní na stupních vítězů další Švýcarka Lara Gutová, která na vítězky v cíli ztratila jedinou desetinu sekundy a bere bronz. Švýcarský úspěch podtrhla pátým místem Fabienne Suterová.

Česká lyžařka Klára Křížová odstartovala s číslem 29 a vylepšila své umístění z posledních her ve Vancouveru. Před čtyřmi roky skončila sedmatřicátá, dnešní sjezd dokončila na slušné jedenadvacáté pozici se ztrátou jedné sekundy a devádesáti setin na vítězky.

"Byly tam dvě chyby, ale bez chyb to zatím asi nejde. O takovou půlvteřinku to možná mohlo být rychlejší, ale mohla jsem udělat ještě větší chyby a dostat tři vteřiny, tak jsem spokojená. Bylo by divné, kdybych to teď vyhrála, takže musím krok po kroku," řekla Českému rozhlasu v cíli Křížová.

Ta navázala na své umístění v superkombinaci, ve které se umístila na devatenáctém místě.

Ve druhé polovině byl závod zhruba na deset minut přerušen. Na vině byla nehoda Alexandry Colletiové z Monaka, která ošklivě upadla a byla vrtulníkem transportována do nemocnice.

XXII. zimní olympijské hry:
Ženy - sjezd:
1. Mazeová (Slovin.) a Gisinová obě 1:41,57, 3. Gutová (obě Švýc.) -0,10, 4. Merighettiová (It.) -0,27, 5. Suterová (Švýc.) -0,37, 6. Sejerstedová (Nor.) -0,44, 7. Miklósová (Maď.) -0,71, 8. Mancusová (USA) -0,99, 9. Hospová (Rak.) -1,05, 10. Štuhecová (Slovin.) -1,08, ...21. Křížová (ČR) -1,90.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny sjezdové lyžování | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme