ÚSTR zveřejní jména kandidátů na ředitele, Foglová se o post neuchází

Už dnes dopoledne by mělo být jasné, kdo kandiduje na nového ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů. Desetičlenná výběrová komise posuzovala uchazeče anonymně podle jejich projektů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústav pro studium totalitních režimů

Ústav pro studium totalitních režimů | Foto: Tomáš Adamec

„V 10 hodin se v Ústavu pro studium totalitních režimů sejdou někteří členové rady ústavu,“ vysvětlil mluvčí ÚSTR Pavel Ryjáček a pokračoval:

„Z trezoru vytáhnou zapečetěné koncepce uchazečů tak, že u nich jsou i další osobní údaje, a v momentě, kdy se zapečetěný balík otevře, už bude veřejnosti známo, kdo je autorem které koncepce.“

Ty budou během dne vyvěšeny na webových stránkách ústavu. Jasné také bude složení desetičlenné výběrové komise.

„Ta si potom bude zvát jednotlivé kandidáty na rozhovory, u kterých už budou přítomni členové rady ústavu, a ta potom rozhodne na základě doporučení výběrové komise o tom, kdo bude ředitelem,“ dodal Ryjáček.

Zatím je jasné, že současná ředitelka ÚSTR Pavla Foglová se o místo neuchází. Kdo bude novým ředitelem, by měla rada ústavu oznámit do konce dubna. Doporučením komise se řídit nemusí.

Simona Bartošová, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme