Hasiči a policisté chtějí zpět 10 procent platu, ministr Chovanec to slibuje do dvou let

Policisté a hasiči chtějí vědět, kdy a jak jim vláda podle dohody vrátí desetiprocentní podíl z platů. Ministrovi financí Andreji Babišovi dnes poslali oficiální dotaz. Babiš zatím nereagoval, ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD ale Českému rozhlasu řekl, že plného dorovnání platů policistů a hasičů chce dosáhnout do dvou let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté a hasiči protestují kvůli vládním škrtům před budovou Poslanecké sněmovny

Policisté a hasiči protestují kvůli vládním škrtům před budovou Poslanecké sněmovny | Foto: Tomáš Adamec

„Plán, se kterým přijdu za panem premiérem a ministrem financí, je tento krok udělat ve dvou letech. To znamená navrátit finanční prostředky do tarifních mezd těchto složek ministerstva vnitra,“ řekl Chovanec.

Deset procent platu odebrala policistům a hasičům vláda v roce 2010. Plánované zvýšení o dvě procenta odmítají.

„Jednání samozřejmě začne velmi záhy, v současné době mi nastupuje nový ekonomický náměstek a je to jeden z prvních úkolů, které má pro přípravu rozpočtu na příští rok,“ slíbil ministr vnitra.

S Bohuslavem Sobotkou, Andrejem Babišem ale také s odbory policie, hasičů nebo České pošty, se chce Chovanec sejít v polovině příštího týdne.

Evelyna Kulíšková, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme