Na Bublavě na Sokolovsku si připomenou, jak se lyžovalo před sto lety

Už sto let uběhlo od historicky prvních lyžařských závodů na Bublavě na Sokolovsku. Takové výročí nepřehlédl Ski klub Bublava. Jeho členové se rozhodli tuto sobotu uctít památku tradičního sjezdu na dřevěných lyžích. Vítání jsou ale nejenom fanoušci první republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyže (ilustrační foto)

lyže (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Stock Exchange

Účastnit se mohou i moderní sjezdaři. Měli by ale počítat s tím, že někde budou muset prkna sundat. Stejně jako celé řadě zimních akcí ani vzpomínkové jízdě na Bublavě se problémy s nedostatkem sněhu nevyhnuly.

Pořadatele ale nepříznivá zima neodradila. Jak řekl předseda klubu Zdeněk Fridrich, trasu zkrátili a počítají, že místy půjdou i pěšky:

„Musíme improvizovat, takže se celá trať, která měla být někde 10 -15 kilometrů, se zkrátí zhruba na třetinu. Ale základní cíl, zůstává. Půjdeme na Aschberg, ale, holt, na horu místy poneseme lyže na zádech.“

Pojede se ve dvou kategoriích. Ti, co chtějí výpravu absolvovat v duchu první republiky, musejí mít dřevěné lyže a dobové oblečení. Start je v 11 hodin.

Ve volné jízdě mohou lyžaři přijít, v čem chtějí. Jejich jízda začne v půl dvanácté dopoledne.

Vyráží se od hotelu Sport.

Lyže na sněhu (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

Zvětšit mapu

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme