Zlatá snowboardcrossařka Samková pomáhala při závodě kolegům z reprezentace

Na Hrách v Soči už má odpracováno, je olympijskou vítězkou a mohla by si užívat slávy a odpočinku. Zlatá medailistka ze snowboardcrossu Eva Samková ale místo toho pomáhala svým kolegům z mužské části týmu při jejich závodě. Svou bundu navlékla tentokrát klasicky a vydala se do nevlídného počasí mezi kapky deště k trati, na které o dva dny dříve sama kralovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková vybojovala pro českou výpravu první zlatou medaili v Soči

Eva Samková vybojovala pro českou výpravu první zlatou medaili v Soči | Zdroj: ČTK

„Kde je Trevor Jacob? Je první. A kdo to tady teda udělal dobře, Jacob, nebo Deibold?“ ptá se Samková svého trenéra Marka Jelínka při jedné z dramatických semifinálových jízd, přestože už mají oba odpracováno, protože čeští reprezentanti Emil Novák i David Bakeš vypadli v osmifinálových rozjížďkách.

A to i přes pomoc olympijské vítězky. „Už jsem to dělala jednou ve Valmalencu, když jsem měla utržené vazy. Docela mě to baví. Teď jsem byla zrovna v lehké části, kde se klukům nemohlo nic stát, i kdybych řekla něco špatně,“ říká rodačka z Vrchlabí a dodává:

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Samková si v Soči vyzkoušela roli trenérky a teď se chystá na hokejové osmifinále

„Stála jsem u jedné z vrchních částí trati. Vždycky jsem kluky natočila a do vysílačky pak řekla, co si myslím, že tam kluci dělají špatně. Nechci to říkat přímo klukům, protože mi to přijde blbý, tak to jen přetlumočím. Na radu ode mě je ještě brzo (smích).“

Ani se zlatou medailí v kapse se Samková neodvažuje radit svým zkušenějším reprezentačním kolegům. Snad právě jen oklikou přes trenéry Jakuba Flejšara a Marka Jelínka.

Důležitá zpětná vazba

„Evka nám dnes pomáhala na trati, protože dobře dokáže odečíst věci, které se tam dělají. Je to skvělá zpětná vazba pro trenéry. Postavili jsme ji doprostředka a pomáhala klukům při tréninku. Fungovalo to,“ prozrazuje Flejšar.

Pro české snowboardcrossaře skončil závod po první jízdě, zlato má Vaultier

Číst článek

„Eva totiž vidí to, co my s Kubou Flejšarem. Když se jí zeptám, jestli kluci dělali v tom úseku, co měli, ona to pozná. Pro tyhle věci využíváme i servisáky a lidi kolem. Oni spíš ale drží záznamové zařízení a my to potom z toho odečítáme. Ovšem Evka je nám to schopná říct hned. Byla dneska hodně platná,“ přidává Jelínek.

Eva Samková tak byla rozhodně platnější, než kdyby si někde v suchu a pohodlí už jenom užívala zlaté slávy, i když už i to během dvou dnů stihla do sytosti.

S dresem od Jágra se chystá na hokej

„Včera to bylo šílené. V jedenáct jsem odtud odjela autem. Ale pak jsem se potkala s doktorem Kolářem a asi hodinu jsme si povídali s Jaromírem Jágrem. To bylo super,“ říká Eva Samková.

A když už to s tou její pomocí úplně nevyšlo u kolegů snowboardcrossařů, chce být aspoň symbolicky, ale za to účinněji nápomocná také při jiném dnešním osmifinále. Při hokejovém utkání Česko – Slovensko.

„Dostala jsem do Jardy Jágra dres podepsaný od celého týmu a dokonce i se věnováním. Takže mám konečně v čem fandit.“

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme