Mapa kriminality v Chebu pomůže více ochránit obyvatele. Nejhorší lokality bude policie sledovat

V Chebu mají mapu kriminality. Ta poukazuje na místa, kde jsou největší problémy ve městě. V současné době se jedná o osm lokalit. V těch chce radnice posílit hlídky městské policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Koželužskou ulici z hradu

Pohled na Koželužskou ulici z hradu | Foto: Městský úřad Cheb

Na tvorbě mapy kriminality se nepodílelo jen město samotné, ale také policie, strážníci a sama veřejnost.

Asi nejhorší lokalitou je železniční nádraží. „Je to směr, který pak jde na pěší zónu. U nádraží chceme dosáhnout bezpečné zóny, aby se tam lidé, kteří jdou z vlaku nebo na vlak, nemuseli obávat,“ říká místostarosta Michal Pospíšil z ODS.

Problémy jsou i na sídlištích. Nejvíce diskutovaným je Zlatý vrch. „Ten vede v rušení nočního klidu a veřejného pořádku. Byli jsme upozorněni i školou, že tam dochází k šikaně a napadání žáků žáky. Proto jsme byli požádáni, aby v době, kdy škola končí, nemohla být v blízkosti hlídka, případně místo sledovat kamerou,“ vysvětluje místostarosta.

Přehrát

00:00 / 00:00

O mapě kriminality natáčela Andrea Strohmaierová

Současná mapa kriminality není pevně daná. Jde o takzvaný živý materiál. Město počítá i s tím, že se problémy můžou buď různě po Chebu přesouvat, nebo úplně z lokality nevymizí.

„V případě, že se nám tam objeví třeba jeden druh, který bude směřovat do nějaké sociální oblasti, budeme žádat náš sociální odbor nebo jiné složky, které na tom s námi mohou koordinovaně pracovat, aby zasáhly daleko víc než městská policie. Prevence by ale měla předcházet, proto máme i svého preventistu, který by měl vyvodit nějaké důsledky pro svoji činnost,“ dodává Pospíšil.

Přesto platí, že v místech, která vychází z mapy kriminality jako nejhorší, budou více hlídána městskými strážníky. Město pak chystá každé tři měsíce vyhodnocení celého projektu.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme