S neúspěchem hokejistů se Rusové smiřují jen těžko. Média raději mlčí

Rusko se pomalu vyrovnává s národní hokejovou tragédií. „Sborná“, od které fanoušci čekali ne méně než zlatou medaili, ve středu prohrála ve čtvrtfinále s Finy a na turnaji skončila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Finska (v modrém) porazili ve čtvrtinále olympijského turnaje Rusko 3:1

Hokejisté Finska (v modrém) porazili ve čtvrtinále olympijského turnaje Rusko 3:1 | Zdroj: ČTK

Ruští fanoušci dnes prožívají něco jako posttraumatický šok. Teprve teď jim asi dochází, že jejich největší hokejové hvězdy budou bez medaile.

Přitom zlato mělo být vyvrcholením domácích olympijských her. Pro hokejisty to byl téměř úkol státního významu.

Teď ale hvězdný tým balí v Soči kufry. Vypadnutí z turnaje na domácí půdě vadí Rusům dvojnásob. A snad každý fanoušek, rozmrzelý z konce zlatého snu, se proměnil v hokejového experta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpravodaj v Soči Petr Vavrouška zjišťoval, jak se Rusko vzpamatovává z hokejového šoku

„Myslím si, že nejsou sehraní. V NHL jsou všichni hvězdami, ale dohromady hrát neumí. Jako by se každý chtěl předvést sám za sebe a nemyslel za celý tým,“ uvažuje jeden z příznivců ruských hokejistů.

„Je to pro nás šok. Nejsme smutní, jsme naštvaní. Od olympiády jsme čekali jediné – zlato v hokeji. Ale to je sport. Jsou porážky a jsou vítězství a musíte se naučit obojí,“ dodává další.

Zklamání společnosti vystihuje i titulek na první stránce Sport Expressu – Takový hokej nepotřebujeme. Další ruská média ale o vypadnutí „sborné“ svorně mlčí.

Ještě před několika dny televizní komentátoři spekulovali, s kým si ruští hokejisté zahrají ve finále, a i prezident Vladimir Putin nechtěl jinou medaili než zlatou. Teď si Rusové mohou nanejvýš vybrat, jestli budou fandit někomu ze semifinálové čtyřky.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme