Čeští a slovenští teenageři dostali v Británii vysoké tresty. Znásilňovali nezletilé dívky

Vysoké nepodmíněné tresty vynesl soud v Londýně nad skupinou mladých Čechů a Slováků. Ti znásilňovali mladé dívky a nutili je k prostituci. Hlava gangu z anglického Peterborough, teprve 18letý Zdeno Mirga, má za mřížemi strávit 16 a půl roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení (ilustrační foto)

Vězení (ilustrační foto) | Zdroj: Vězeňská služba ČR

Mirga u policejního výslechu tvrdil, že jako křesťan nemůže mít sex před svatbou. Soud ho ale shledal vinným z osmi případů znásilnění a jednoho případu navádění k dětské prostituci.

Celkem pěti obětem pouličního gangu bylo 13 a 14 let. Minimálně jedna z dívek byla duševně zaostalá.

„Byla příliš vyděšená. Ptala jsem se, proč mi nemůže říct, co se s ní děje, a ona si jen sedla do rohu co nejdál ode mě,“ popsala televizi ITV stav jedné z obětí sociální pracovnice z Peterborough.

Podle obžaloby jde o jeden z nejhorších případů sexuálního zneužívání v Británii v posledních letech. Mladíci, kteří dívkám podávali také drogy a alkohol, si říkali Malý gang z Peterborough.

Další dva členové skupiny, Renato Balog a Ján Kandráč, podle rozsudku stráví ve vězení pro mladistvé 12 let, respektive 5 a půl roku. Nejmladší člen gangu, teprve 14letý hoch, bude muset po dobu půl roku spolupracovat s Probačním úřadem pro mladistvé delikventy.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme