Obce šetřily za úklid sněhu. V Bělé na Opavsku za úspory pořídí zrcadlo do obecního sálu

Mírná zima potěšila některé starosty. Úspory za úklid sněhu se příznivě projevují na obecních rozpočtech. V Bělé na Opavsku se rozhodli za ušetřené peníze vylepšit tamní obecní sál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněžný pluh

Sněžný pluh | Foto: Jiří Němec

Zemědělec Tomáš Hill, který v Bělé prohrnuje ulice, v zimě zatím moc práce neměl, a tedy moc nevydělal. „Z mého pohledu je to špatná zima, ale zase pro obec je to výhoda,“ poznamenal.

Zase tak moc však letos Tomáš Hill netratí. Nečekaný zůstatek v obecním rozpočtu v řádu desetitisíců půjde na vylepšení obecního sálu, kde by mělo být jednou z novinek zbrusu nové zrcadlo. A protože Hill je i šikovným řemeslníkem, výrobu dostal na starost.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Bělé na Opavsku natáčel redaktor Martin Knitl

Podle představ starosty Bělé by zrcadlo měly ocenit především dámy, které se před ním budou moci upravit. „Přijdou a uvidí se v celé své kráse, když si odloží kabáty u plesu,“ podotkl starosta Bělé Karel Krupa (zvolený za STAN).

Dalším vylepšením by mělo být uzavření šatny. „Ať jsou tam nějaké dveře, ať se nikdo o své svršky u plesu nemusí obávat,“ dodal Krupa.

Martin Knitl, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme