Slovan Liberec remizoval v Alkmaaru 1:1 a v Evropské lize končí

Fotbalisté SLovanu Liberec remizovali na hřišti nizozemského Alkmaaru 1:1 a po domácí prohře 0:1 v Evropské lize končí. Domácí se dostali do vedení v první půli po rohovém kopu a hlavičce Viergevera, Liberec vyrovnal po přestávce také po rohu a střele Budnika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Kováč bude od léta hrát za Spartu, nyní se ale chce pokusit o postup v Evropské lize s Libercem

Radoslav Kováč bude od léta hrát za Spartu, nyní se ale chce pokusit o postup v Evropské lize s Libercem | Zdroj: ČTK

Trenér Šilhavý udělal jednu výraznou změnu v sestavě, když do branky postavil Hrošša. Je to zřejmě reakce na smolný gól v závěru prvního zápasu, který šel na vrub gólmana Kováře.

Úvodní čtvrthodinka byla z obou stran opatrná, domácí se dostali k prvnímu rohu, ale brankář Hroššo si s centrovaným míčem poradil. Na druhé straně obrana Alkmaaru odvrátila standardní situaci Frýdka.

V devatenácté minutě se bohužel poprvé měnilo skóre a to ve prospěch domácího týmu. Rohový kop rozehrál Gudelj přesně na hlavu Viergevera a ten nedal Hroššovi šanci. ALKMAAR – LIBEREC 1:0!

K postupu teď potřebují liberečtí vstřelit dva góly. S prvním pokusem přispěchal Rybalka. Napřáhl z hranice pokutového území a s jeho přízemní střelou měl domácí brankář Esteban hodně práce.

To bylo bohužel z liberecké strany na dlouhé minuty vše. Domácí dobře kombinovali ve středu hřiště a kontrolovali hru. V jedenatřicáté minutě navíc odkulhal ze hřiště zraněný Frýdek, kterého nahradil Douglas.

V závěru prvního poločasu chyboval liberecký Rajnoch, ale domácí Beerens toho nevyužil, míč mu utekl. Při poslední akci domácích včas zareagoval Hroššo a zmařil šanci Gudeljovi.

Ve druhém poločase je Liberec aktivnější, zejména Jarolím se snaží ofenzivu rozhýbat, ale stále chybí lepší zakončení. Nejblíže gólu byl Rybalka, který vystřelil zpoza šestnáctky a brankář Alkmaaru se musel hodně natahovat, aby jeho střelu vytěsnil na rohový kop.

Viktoria Plzeň vyhrála v Doněcku a postoupila do osmifinále Evropské ligy

Číst článek

Ve třiašedesáté minutě si nabíhal na přihrávku Kováče Šural. Toho zastavil faulem kapitán domácích Viergever, ale z následného přímého kopu Jarolím nic nevytěžil. Na druhé straně se dostal do dobré střelecké pozice Elm. Jeho pokus však našel připraveného Hrošša, který vyrazil míč na rohový kop.

Ve dvaasedmdesáté minutě se Liberec dočkal gólu. Po rohovém kopu se k míči dostal osamocený Budnik a vstřelil svůj první gól v dresu Slovanu Liberec. ALKMAAR – LIBEREC 1:1!

Deset minut před koncem utkání byl Liberec blízko postupovému gólu. Pěknou kombinací se dostal až k hranici pokutového území, na kolmou přihrávku za obranu si naběhl Budnik a snažil se skluzem protlačit míč za Estebana, ale gólman Alkmaaru byl na zemi včas. Po souboji zůstal Budnik ležet na trávníku a musel být ošetřen.

V poslední minutě mohl Liberec vyrovnat. Po centru Fleišmana a hlavičce Šurala vytáhl výborný zákrok brankář Esteban a vyrazil míč na roh. Z něj se hosté neprosadili.

V nastaveném čase si Liberec vytvořil drtivý tlak, ale štěstí se k českému týmu nepřiklonilo. Navíc rozhodčí přehlédl jasnou ruku obránce Gouweleeuwa po střele Pimpary. Liberec tak pouze remizoval na hřišti Alkmaaru 1:1 a po domácí prohře 0:1 v Evropské lize končí.

Odveta 2. kola fotbalové Evropské ligy:

AZ Alkmaar - Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 19. Viergever - 72. Budnik. Rozhodčí: Bojko - Kornijko, Volodin (všichni Ukr.). ŽK: Gouweleeuw, Viergever, Lewis - Coufal, Šural, Budnik. První zápas: 1:0, postoupil Alkmaar.
Alkmaar: Esteban - Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever - Gudelj, Ortiz, Elm - Beerens (87. Poulsen), Jóhannsson (75. Lewis), Gudmundsson. Trenér: Advocaat.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Šural, Pavelka, Rybalka, Jarolím (69. Pimpara), Frýdek (31. Douglas) - Budnik (83. Kolár). Trenér: Šilhavý.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme