Ústečtí radní v pondělí předloží návrh řešení krize kolem Činoherního studia

K možnému řešení krize kolem Činoherního studia dospěli tento týden zástupci divadla s radním Pavlem Dlouhým z ČSSD a zastupitelem za TOP 09 Jakubem Zavoralem. Oba ale popírají, že by šlo o oficiální jednání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smrtku před Činoherní studio v Ústí nad Labem dali divadelníci poté, co ztroskotala jednání s radním Pavlem Dlouhým (ČSSD)

Smrtku před Činoherní studio v Ústí nad Labem dali divadelníci poté, co ztroskotala jednání s radním Pavlem Dlouhým (ČSSD) | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Podle mluvčí města Romany Macové měli divadelníci poslední oficiální možnost jednání na včerejším zasedání rady. Tam ale krizový tým divadla nakonec nešel. Podle Jana Kvasničky jim to doporučil radní Dlouhý s tím, že návrhy předloží sám.

„Domluva byla taková, že pan Dlouhý tuto dohodu odprezentuje na radě města a tam dojde ke schválení. Dnes mělo dojít k podpisu a společné tiskové konferenci,“ řekl člen krizového týmu Jan Kvasnička.

To ale Pavel Dlouhý popírá. „Řekl jsme jim, že předám jejich návrh členům rady města. To jsem taky učinil, nikoli na zasedání rady, to nikde nezaznělo, že to bude rada projednávat. To není pravda. Rozhodnutí, zda se zúčastní, nebo nezúčastní zasedání rady bylo skutečně na nich. Na radu jsem je nezval já, ale pan primátor,“ shrnul Dlouhý.

'Radní s návrhy dál pracují'

Vyjednaný návrh podle Kvasničky počítal s přímou dotací osm milionů pro divadlo na letošek a další tři roky, korunovým nájmem budovy do roku 2017 a s vytvořením grantového systému.

„Vzhledem k tomu, že pan radní Dlouhý se odmlčel a nereagoval na naše pokusy o komunikaci, tak se obávám, že tato varianta dohody už není platná, i když Činoherní studio by si přálo, aby k nějaké takové dohodě došlo,“ přeje si zástupce divadelníků.

Radní podle Dlouhého s návrhy dál pracují a konečný návrh řešení předloží v pondělí zastupitelům.

„Vnímáme pozitivně zprávu z Činoherního divadla o.p.s., že je divadlo schopno realizovat svoji uměleckou činnost v roce 2014 i v letech následujících s ročním příspěvkem města ve výši 8 milionů korun,“ uvádí tisková zpráva ústeckého magistrátu.

Smrtku před Činoherní studio v Ústí nad Labem dali divadelníci poté, co ztroskotala jednání s radním Pavlem Dlouhým (ČSSD) | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme