Fantastická parta, prozrazuje liberecké pohárové kouzlo kapitán Kováč

S úspěchy fotbalistů Plzně v evropských pohárech se už tak nějak v posledních letech počítá. V této sezóně je ale dokázal pro mnohé trochu překvapivě doplnit i Liberec. V Evropské lize se dostal až do vyřazovací části, kde po boji vypadl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Liberce Radoslav Kováč diriguje své spoluhráče

Kapitán Liberce Radoslav Kováč diriguje své spoluhráče | Zdroj: ČTK

„Bylo to něco fantastickýho, co jsme dokázali. Většinou jsme bojovali proti týmům, které jsou někde jinde. Minimálně v možnostech, které si můžeme dovolit. Jestliže mají desetinásobně větší rozpočet než my a přesto dokážeme dojít takhle daleko, tak je to velká pocta, pro Liberec určitě,“ těší trenéra Slovanu Jaroslava Šilhavého, že mužstvo dokázalo obstát v konkurenci takových týmů, jako je Sevilla nebo teď naposledy Alkmaar.

Liberec ze čtrnácti zápasů prohrál jen třikrát, venku dokonce pouze jednou. A to hned v prvním utkání na úvod předkol na stadionu Skonta Riga. Možná zrovna tato porážka nakopla fotbalisty severočeského týmu na jeho cestě Evropskou ligou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Měli jsme fantastickou partu, těší kapitána Liberce Radoslava Kováče

„Liberecké kouzlo je v tom, že jsme měli fantastickou partu. Drželi jsme při sobě, byli tady výborní kluci a výborní fotbalisti. Bohužel nám odešla osa Rambo, Kelič nebo Kušnír, což byl pro nás strašně důležitý hráč. Ale to se stává. Přišli noví kluci a ukázali, že kvalitu mají. Ale určitě to stálo na partě a to bylo fantastický,“ říká jeden z klíčových hráčů Liberce Radoslav Kováč a upozorňuje na změny v kádru po podzimní části.

Z defenzivy odešli zmiňovaní stoper Renáto Kelić a obránce Ondřej Kušnír, z útoku pak Michael Rabušic. K tomu se navíc zranil záložník Dzon Delarge.

„Jenom je škoda, že to mužstvo, který jelo spanilou jízdu podzimem, nezůstalo pohromadě, abychom mohli pokračovat. Obměnilo se, bylo to složitý a v určitých pasážích hry to bylo vidět."

Krásná jízda se smutným koncem, říká po vyřazení liberecký Radoslav Kováč

Číst článek

Trenér Jaroslav Šilhavý měl po celou dobu jasnou taktiku. Vycházet z kvalitní defenzivy a čekat na brejkové nebo standardní situace. Slovanu se s tímto herním stylem v evropském poháru dařilo a dokázal odehrát na podzim v součtu s ligou skoro třicet utkání. A co je pozoruhodné, prakticky jen s dvanácti třinácti fotbalisty.

„Ten kádr není tak široký. Hrát dvě soutěže bylo někdy hrozně složitý. A tak to prostě je, teď se musíme připravit na ligu,“ říká kapitán Liberce Radoslav Kováč.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme