Fanoušci ve Žďáru nad Sázavou přivítali Martinu Sáblíkovou, dostala veliký dort

Tisíce lidí přišly ve Žďáru nad Sázavou pozdravit tamní rodačku Martinu Sáblíkovou. Na trojnásobnou olympijskou vítězku v rychlobruslení čekal dort se dvěma sladkými medailemi a doživotní vstupenka do relaxačního centra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martinu Sáblíkovou a trenéra Petra Nováka přivítali ve Žďáru nad Sázavou

Martinu Sáblíkovou a trenéra Petra Nováka přivítali ve Žďáru nad Sázavou | Foto: Hana Mikulincová

Olympijská vítězka Martina Sáblíková se dnes v rodném Žďáře nad Sázavou dočkala bouřlivého přivítání. „Atmosféra je skvělá. Jsem ráda, že přišlo tolik lidí,“ řekla Sáblíková.

Kromě záplavy kytic a množství gratulací dostala šestadvacetiletá hvězda dlouhých oválů obrovský dort ve tvaru stupňů vítězů se dvěma sladkými medailemi.

„Je to fantastické. Neuměl jsem si představit, že jednou bude náměstí ve Žďáře zaplněné lidmi, hlavně kvůli rychlobruslení,“ sdělil Sáblíkové trenér Petr Novák.

Úspěšnou rodačku a jejího trenéra radnice odměnila tím, že dostali doživotní vstupenku do městského relaxačního centra. Další, velký a zatím tajný dárek, se připravuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příjezd Martiny Sáblíkové do rodného Žďáru nad Sázavou sledovala redaktorka Hana Mikulincová

Stále ale chybí ovál, kde by pětinásobná olympijská medailistka mohla trénovat. Další úspěch o něm opět rozvířil debatu. Trenér Novák chce jeho stavbu rozhýbat.

„Co by se k tomu dalo udělat, udělám. V nejbližších dnech bude vyhlášená sbírka na rychlobruslařskou dráhu,“ upozorňuje Novák.

Výstavbu haly podpořil ministr školství Chládek

K podpoře výstavby haly s rychlobruslařskou dráhou se přihlásil i ministr školství Marcel Chládek z ČSSD. Chládkova představa je, že by mělo jít o multifunkční centrum. Kromě rychlobruslařů by hala měla sloužit i dalším profesionálním sportovcům a veřejnosti.

Podobné úvahy však zaznívaly i po olympijských hrách v roce 2006 i 2010. Rychlobruslařská dráha by podle odhadů měla stát až 250 milionů korun.

Hana Mikulincová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme