Čeští skokané obsadili v Lahti šesté místo, vyhrálo Rakousko

Skokané České republiky skončili v soutěži družstev v závodu Světového poháru v Lahti na šestém místě. Poprvé v sezoně se na nejvyšší stupínek v soutěži družstev dostalo Rakousko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan na lyžích Roman Koudelka při kvalifikaci do závodu na středním můstku

Skokan na lyžích Roman Koudelka při kvalifikaci do závodu na středním můstku | Zdroj: ČTK

Nejdelší skoky z českých závodníků předvedl Roman Koudelka. Ten skočil v prvním kole 123 metrů, ve druhé se zlepšil na 129,5 metru. Společně s Jakubem Jandou, Antonínem Hájkem a Janem Maturou zopakovali umístění z lednového závodu Světového poháru v Zakopaném.

Vítěznému týmu Rakouska se povedla odveta za olympijské hry. Tam museli rakouští skokané sledovat zlatou radost německého týmu. Tentokrát čtveřice Thomas Diethart, Stefan Kraft, Michael Hayböck a Gregor Schlierenzauer skákala ze všech družstev nejdál.

Němci skončili na druhém místě, třetí pozici obsadili Norové. Závod se vůbec nevydařil nejlepšímu skokanovi Slovinska a vedoucímu závodníkovi Světového poháru Peteru Prevcovi, který velice slabým druhým skokem, kdy přistál pouze na hranici 118,5 metru, připravil svůj tým o umístění mezi nejlepšími třemi.

Závod SP ve skocích na lyžích v Lahti - družstva:

1. Rakousko (Diethart, Kraft, Hayböck, Schlierenzauer) 973,5 b., 2. Německo (Wank, Kraus, Wellinger, Freund) 960,8, 3. Norsko (Fannemel, Stjernen, Velta, Bardal) 960,3, 4. Slovinsko 951,6, 5. Finsko 938,8, 6. ČR (Hájek, Koudelka, Matura, Janda) 925,5.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme